ponedjeljak, 9. prosinca 2013.

MUFFINI

SASTOJCI:
Kalup 12 mufina:
Malo masnoće i brašna
Nadjev:
250 g svježih ili 200 g smrznutih borovnica
Tijesto:
250 g pšeničnog brašna
50 g gustina
3 kašikice praška za pecivo
150 g šećera
1 vanilin šećer
prstohvat soli
2 jaja
250 g svježeg pudinga od vanilije
4 kašike jestivog ulja-suncokretovog

1.PRIPREMA:
Svježe borovnice očistite,oprezno operite i dobro ocijedite.Namastite i pobrašnite kalup za 12 muffina.Zagrijte pećnicu na oko 180 stupnjeva celzijusa.

2.POSTUPAK:
Dobro promiješajte brašno,gustin i prašak za pecivo u posudi za miješanje.Dodajte ostale sastojke i miješajte električnim mikserom 2 minute,prvo najnižom,a onda najbržom brzinom dok ne dobijete glatko tijesto.Borovnice(smrznute)oprezno umiješajte u tijesto da borovnice ostanu u komadu kako ne bi obojile tijesto.Ulijte tijesto u namašćeni i pobrašnjeni kalup u stavite peći u zagrijanu pećnicu i pecite oko 30 minuta.
Nakon 10 minuta hlađenja muffine možete izvaditi iz kalupa i poslužiti ih.

Nema komentara:

Objavi komentar