SASTOJCI:
-Ostaci pečenke
-10 dkg suhe slanine
-15 dkg riže
-1 glavica crvenog luka
-1 dcl kiselog vrhnja
-1 dcl ulja
-2 dcl juhe
-Vegeta
-crvena (mljevena) paprika
-1 kg krumpira
PRIPREMA:
-Ostatke pečenke sitno izrezati i dodati slaninu.Krumpir izrezati na ploške i pola količine krumpira složiti u vatrostalnu posudu koja mora biti namazana uljem.Preko krumpira složiti slaninu i komadiće pečenke,prekriti sirovom rižom i na ulju složiti kolutiće luka.Zaliti uljem,juhom,te posuti vegetom.Na kraju prekriti preostalim krumpirom i peći 45 minuta u pećnici na 250 stupnjeva celzijusa.Pečeni složenac preliti vrhnjem i posuti mljevenom crvenom paprikom.Poslužiti uz kisele krastavce.
Nema komentara:
Objavi komentar