SASTOJCI:
TIJESTO:
-300 g omekšanog margarina ili maslaca,1 vanilin šećer,prstohvat soli,naribane korice limuna,5 jaja,250 g pšeničnog brašna,50 g gustina,2 žlice praška za pecivo
SOK ZA NATAPANJE:
-100 ml narančinog soka,sok od 1 limuna,75 g šećera
GLAZURA:
-200 g bijele čokolade
PRIPREMA:
Namastite dublju tepsiju.Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva celzijusa.Omekšali margarin ili maslac razradite u posudi za miješanje uz pomoć električnog miksera.Postupno dodavajte šećer,vanilin šećer,sol i naribanu koricu limuna i stalno miješajte,dok se sve to ne poveže.Dodavajte jaja u razmaku od pola minute i miješajte najvećom brzinom sa mikserom.Pomiješajte brašno,gustin i prašak za pecivo te na dva puta kratko umiješajte u tijesto pri srednjoj brzini.Ulijte tijesto u namašćenu tepsiju i poravnajte.Stavite peći u zagrijanu pećnicu.Pecite oko 25 minuta.
Dok se kolač peče pomiješajte sastojke za sok.Kolač izbušite na više mjesta kad se ispeče.Topli kolač natopite sa sokom sa kistom i ostavite da se ohladi.
Bijelu čokoladu rastopite.Otopljenu čokoladu stavite u najlon za zamrzavanje,ili nešto drugo,odrežite vrh i ukrasite kolač istiskivajući čokoladu.
Nema komentara:
Objavi komentar